Мария Касимова-Моасе представя своите “Свободно падащи истории” в старата столица

Публикувано на вт, 6 Дек. 2022
184 четения

Мария Касимова-Моасе гостува във В. Търново със своя бутиков спектакъл “Свободно падащи истории”. На 13 декември от 18,30 ч. в зала “Царевец” на хотел “Премиер” дъщерята на популярния артист от близкото минало Хиндо Касимов ще разказва за хора и места, за любов, раздели и нови срещи, за странствания на духа и силата на смеха.
“Ще отигравам някои моменти – все пак съм дъщеря на актьор от Сатирата, отраснала съм с духовете зад кулисите, а и имам двуседмичен студентски престой в специалността „Актьорско майсторство за куклен театър”. Други ще преразказвам, трети ще импровизирам. Ще ви разсмивам. Може пък и да ви поразплача”, казва Мария и уточнява, че в това представление няма наизустен текст. В него падането на историите наистина е свободно, защото никога не се случва по сценарий. Затова и няма как то да е едно и също – всяко ново представление си е спектакъл сам за себе си, който понякога изненадва дори нея.
Публиката ще се забавлява, гледа, осмисля, критикува, разсъждава на глас, смее се, плаче и пее, предупреждава Мария, която смята, че животът е твърде кратък, за да отлагаме да правим нещата, които истински ни вълнуват.
“В Търново е започнала кариерата на баща ми. Чакам с нетърпение да се срещна с търновската публика, защото някъде там в небето си имаме история”, посочва Мария в личния си фейсбук профил и кани всички на една незабравима вечер.
Билети за спектакъла се предлагат в Туристически информационен център на ул. “Христо Ботев” 5 и в мрежата на eventim.bg.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново