Мария Донева представи новата си стихосбирка

Публикувано на вт, 15 ян. 2013
419 четения

“Поезията е стар домашен метод за консервиране на образи, чувства, мисли и сладък звук. Стихотворението е бурканче от думи. Всеки път, когато открехнеш капачката, откриваш вътре едно съхранено настроение”. Това признава поетесата Мария Донева, която снощи представи във Велико Търново новата си стихосбирка “Перце от дим”. Домакин на събитието беше Регионална библиотека “П. Р. Славейков”.
Мария Донева е автор на поетичните сборници “Очи за красотата”, “Сбогом на читателя”, “Празнината между нас”, “Има страшно”, “Прикоткване на смисъла”, “Меко слънце” и др.
Обичаната поетеса е родена в Стара Загора и е печелила куп литературни награди. Завършила е “Българска филология” в Софийския университет. Освен поезия, тя пише разкази и пиеси. Работи като драматург в Драматичен театър “Гео Милев” в Стара Загора и като режисьор в Постоянния театър в Държавна психиатрична болница “Доктор Георги Кисьов” в Раднево. През последните години се проявява и като текстописец. Тя е част от проекта JAP (Джазът пее на български), с който има активна концертна дейност.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново