Малки и големи се включиха в зимния празник на хижа “Чумерна”

Публикувано на вт, 28 февр. 2023
254 четения

Хижа “Чумерна” за поредна година приюти участниците в празника, който Община Елена и Туристическо дружество “Чумерна – 1901” провеждат по традиция в един от зимните месеци. Организаторите бяха приготвили за всички забавни игри и щури състезания с шейни. Въпреки силния вятър, не бе пропуснато и изкачването до първенеца връх Чумерна от малка група ентусиасти.
Малки и големи се състезаваха в три дисциплини – за деца, възрастни и смесени двойки. Едно от състезанията, в което се включиха и мъжете от планинска спасителна служба, бе с елемент “Оказване на първа помощ при пострадал”.
Най-точни и бързи се оказаха отбор “Черешка” на Иван и Филип Сариеви. Димка Петрова и Гергана Ножарова от отбор “Снайперисти” се класираха втори, а трети бяха Ивайло и Рая Добреви, дали на отбора си името “Тока Бока”.
Сред атрактивните участници се откроиха председателят на Общински съвет Елена Стоян Златев, заедно със своя син Кристиян, Драгомир и Николай Цаневи, Елисавета и Георги Карагьоргиеви, както и Емилия Кисьова и Йорданка Червенакова. В надпреварата имаше и международно участие от Италия в отбор “Победителите” – от Лео и Давиде, класирани на шесто място.
Грамоти и награди за отличилите се връчи кметът на общината инж. Дилян Млъзев, а почерпка имаше за всички на хижата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново