Лиляна Павлова изнесе лекция пред студенти от Стопанския факултет

Публикувано на чт, 15 Дек. 2022
291 четения

Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, изнесе онлайн лекция пред студенти от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Срещата беше организирана от катедра “Стопанско управление” на висшето учебно заведение в старата столица и бе на тема “Европейската инвестиционна банка и устойчивото развитие”.
Събитието е част от катедрената програма “Учим се от практиката”. В него Павлова представи същността и задачите, които си поставя Европейската инвестиционна банка, и подчерта, че без постигането на целите на устойчивото развитие не би бил възможен просперитет на отделните държави. Лекцията завърши с въпроси, касаещи мерките и инструментите на Европейската инвестиционна банка, както и предизвикателствата, пред които се изправяме в глобален аспект.
Приветствие към присъстващите на срещата отправиха проф. д-р Димитър Симеонов, зам.-ректор по учебната дейност на ВТУ, както и деканът на Стопанския факултет и ръководител на катедра “Стопанско управление” – проф. д.ик. н. Пенчо Пенчев. На лекцията присъстваха студенти от направление 3.7 “Администрация и управление”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново