Ледената пързалка вече радва малки и големи във В. Търново

Публикувано на вт, 12 Дек. 2023
4757 четения

Ледената пързалка “Веселие”, както всяка зима по това време, вече радва малки и големи във Велико Търново. Тя е разположена пред Двореца на културата и спорта “Васил Левски” в старата столица. Съоръжението е с размери 350 квадратни метра.
В първия ден на откриването ѝ в неделя бе пълно с народ.
“През деня децата са на училище, но вечер е пълно с хора. От всякакви възрасти, има дори и баби и дядовци”, казва Емил Пеев, който обслужва пързалката. Докато има клиенти през идващата зима, пързалката ще работи.
Цените са за час и половина по 8 лв. за деца и ученици до 16 години, а за възрастни – по 10 лв. Ако желаещите да се пързалят нямат собствени кънки, те имат огромен избор да си наемат от служителите на пързалката, като цената е само 2 лв. Така час и половина увоволствие излиза на желаещите общо между 10 и 12 лв. Идват обаче и хора със собствени кънки.
“В кънки гардероба има около 350 чифта от 25 до 46 номер. През седмицата най-пълно е след 17 ч., а в събота и неделя – след 12 ч. Пързалката ще стои, докато има интерес към нея, обикновено най-много хора идват докъм средата на февруари. Но можем да работим и през март, стига да има желаещи да я ползват”, заяви президентът на фирмата-стопанин на пързалката Павлин Костадинов.
Работното време на пързалката, която от 2006 г. насам е разположена точно пред входа на Двореца на културата и спорта “Васил Левски”, е от 9:00 до 21:00 часа. През февруари домакините най-вероятно отново ще организират и хокеен турнир, както бе в последните години. Първият след дълго прекъсване турнир във В. Търново получи името “Зимна класика 2020”, като организаторите бяха поканили всички приятели на хокея без значение на отбор, възраст и умения. Съперниците играха всеки срещу всеки, като накрая победител стана “Червена звезда”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново