Кучето Цезар премина с абитуриентите по червения килим (снимки)

Публикувано на чт, 25 май 2023
2674 четения

Кучето Цезар се превърна в атракция на втората бална вечер на абитуриентите във В. Търново, преминавайки с тях по червения килим в центъра на града. То се качи дори на сцената за общата снимка с випуск 2023 г. на Спортно училище „Георги Живков“ и през цялото време се държа възпитано и хладнокръвно. Атмосферните условия притесняваха всички, като главна тема на разговорите беше дали ще завали или няма, но мерки бяха взети предварително и повечето зрелостници дефилираха с чадъри, а дъждът прояви търпение и се усили чак към края на церемонията.

Всичко започна в 17 ч., когато първите абитуриенти започнаха да пристигат с лъскави коли, а един от тях прояви фантазия и ексцентричност, появявайки се с камион. Последни целувки за кураж и много усмивки под разтворените чадъри показваха притеснението, но и доброто настроение на празнуващите и хората, дошли да се порадват на тази концентрирана на едно място красота. Роклите отново бяха предимно дълги, а младежите – в сравнително класически костюми. Цилиндри, бастунчета, папийонки, флорални мотиви и пера придаваха допълнителен блясък на външния вид на абитуриентите, а един от тях си носеше вувузела за повече шум и настроение.

Зрелостниците и техните директори и класни ръководители бяха посрещани от Снежана Данева – Иванова, зам.-кмет на В. Търново, която връчваше лентите „Отличник“ на всички заслужили това звание ученици.

Първи по червения килим във втората бална вечер преминаха учениците от Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“. За своя принос в издигане престижа на училището най-изявените зрелостници са удостоени с почетни награди на школото- 3 със златна значка, 22 – със сребърни значки и 14 – с грамота. 22 са пълните отличници на випуска през втория гимназиален етап. Абитуриентите бяха водени от директора на училището Ангел Гушев и класните ръководители Светла Янкова, Йордан Маров, Камелия Каваленкова, Венета Ангелова и Емилия Николова. Отличници на випуска са: Борислав Йосифов, Василена Василева, Мария Лалова, Мелиса Ахмедова, Милена Ангелова, Ани Ганчева, Ванеса Камбурова, Деница Георгиева, Донна Папазова, Калина Тодорова, Милица Божанова, Силвия Дойчева, Филипа Колева, Александър Лалов, Кристиян Гешев, Петя Игнатова, Пламен Миланов, Самуил Николов, Теодор Костадинов.

Втори дефилираха възпитаниците на Американския колеж, който отвори врати преди точно 20 години. Те бяха водени от директора Петър Иванов и класните ръководители Десислава Симеонова, Карина Огнянова, Силвана Табакова и инж. Красимира Тодорова. Тази година сред завършващите се отличават имената на учениците Преслава Димкова, Ралица Стойчева, Димана Божкова, Йордан Русанов, Георги Пенчев, Иван Цветков,  които са пълни отличници на випуска.

Голяма част от завършващите ученици са постигнали високи резултати от положените международни изпити по английски и немски език и ще продължат образованието си в престижни чуждестранни университети във Великобритания, Нидерландия, Белгия и Швеция. Сред предпочитаните специалности от учениците, решили да останат в България, са медицина, право, софтуерно инженерство, международни икономически отношения, архитектура, програмиране, агрономство.

Две са паралелките, които тази година завършиха Спортно училище „Георги Живков“. Абитуриентите преминаха по червения килим, водени от директора Снежина Михова и класните ръководители Диляна Петкова и Магдалена Николова. Отличници на випуска са Веско Първанов и Елисей Карлев, а много от завършващите са с успехи в различни спортни надпревари.

Последваха ги зрелостниците от Гимназията по моден дизайн, която в продължение на 74 години се е утвърдила като място за професионално обучение в областта на текстилната и модна индустрия, в сферата на фризьорските и козметичните услуги. Изявени ученици от випуска са: Денис Миланов, който многократно печели национални състезания по професията и се утвърди като креативен  млад фризьор, и Александра Башинова, изявяваща се като модел и като най-добър млад дизайнер.

След тях дефилираха абитуриентите от СУ „Владимир Комаров“, с директор Янаки Лазаров и класен ръководител инж. Деница Димитрова. Учениците завършват със специалност „Автоматизация на непрекъснати производства“ и професия “Техник по автоматизация“, определена преди години като „професия на бъдещето“, 100% актуална и успешна в днешни дни.

Последни за тази година по червения килим във В. Търново преминаха възпитаниците на Гимназията по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“, в която за почти 80 години са се обучили над 9 500 ученици. Тази година абитуриентите от училището бяха 95, водени от директора д-р Евгения Илиева и класните ръководители Ирена Илиева, Боян Симеонов, Деница Трифонова и инж. Зоринка Попхристова. Сред най-успешните ученици на випуска са: Йоана Ле Туан, Дебора Николова, Виктория Янкова, Николай Василев, Йоанна Йорданова, Християна Бикова, Гергана Константинова, Цветомир Хрулев, Преслав Цанков, Ипек Пастърмаджиева, Самуил Стефанов, Милица Генова,  Памела Караиванова, Калояна Тоскова и Маргарита Митова.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново