Купони за кока-кола и принцеси с кайма получил инж. Eмануил Манолов в абитуриентската си вечер

Публикувано на пт, 21 май 2021
4898 четения

Кметът на Павликени инж. Eмануил Манолов, който е завършил Строителния техникум във В. Търново през 1988 г., си спомня, че изкарал не един, а няколко абитуриентски бала. “Бяхме вторият випуск на В. Търново след откриването на Двореца на културата и спорта “Васил Левски” и за разлика от предишни години, когато баловете бяха по ресторантите, всички завършващи ни задължиха да празнуваме заедно в Спортната зала. Във фоайето всеки абитуриент получи купончета за кока-кола и принцеси с кайма. Спомням си, че музикалната програма беше много добра, пяха “LZ” и Ирина Флорин. Нашият клас се бяхме организирали предварително. В 12.00 часа през нощта баща ми беше осигурил автобус, който ни извози до Хотнишкия водопад, където имаше работеща база – леглова и заведение. Купонът ни продължи до сутринта. Когато завършвах, беше модерно да има и втора вечер. Нея я направихме два пъти. Едната беше в комплекс “Елена” в гр. Елена, който също беше открит скоро, а другата с агне на чеверме на поляната до Капиновския манастир, спомня си инж. Манолов.
Градоначалникът разказва, че карал абитуриентски бал и със съучениците си до 8 клас, които завършили средното си образование в Павликени. Поканили го и той не им отказал.
Относно дрехите споделя, че в онези години нямало толкова голямо предлагане на костюми и рокли, както е сега. “Плата за моя костюм го купувахме от завод “Мизия” в Плевен. Търсихме шивачи във В. Търново. Сега е много по-лесно”, категоричен е кметът.
“Когато аз завършвах, вълненията сякаш бяха много по-големи, защото с бала един вид навлизахме в реалния живот. Като ученици имахме доста ограничения, свързани с вечерен час, задължителни униформи, забрани за посещения на питейни заведения. Дисциплината беше на много по-високо ниво. За нас беше голяма радост да облечем костюм и да минем в категорията на възрастните. Всеки си имаше своя цел в живота. Аз останах верен на строителството, тъй като съм потомствен строител, но имаше и други като бившия зам.-председател на Народното събрание Иван Иванов, мой съученик, които избраха да се развиват в сфери, които усещаха по-близки. Той се посвети на психологията и не сгреши. И тогава, и днес е важно младите хора да искат да се развиват и да избират това, което им харесва”, размишлява още инж. Манолов.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново