Кристина Енчева с Голяма награда от фестивал на изкуствата в Гърция

Публикувано на вт, 6 юни 2023
274 четения

Талантливата млада певица Кристина Енчева от Г. Оряховица спечели два престижни приза от международния фестивал на изкуствата Greece’s Hope в Гърция. Тя участва в категориите “Мюзикъл” и “Джаз”, където бе оценявана от международно жури без български представител. В първата от тях Криси заслужи Голямата награда, а във втората – първо място. Фестивалът завърши с галаконцерт на носителите на Гран при в различните категории, а горнооряховчанката очарова всички както на самия конкурс и галаконцерта, така и с изпълнението си като представител на България на организираното парти за откриване на фестивала.
Международният фестивал на изкуствата Greece’s Hope събра представители на 22 държави в старата столица на Гърция – Нафплион. Участници от Полша, Молдова, Естония, Швейцария, Гърция, Латвия, Швеция, Чехия, Словения, Казахстан, Израел, Германия, Словакия, Малта и др. имаха възможност да се състезават в категориите вокал – поп, джаз, мюзикъл и авторска песен; танцово изкуство или шоу. Във всяка категория беше връчена една Голяма награда над първите места във възрастовите групи.
Кристина е ученичка в 5 клас на СУ “Вичо Грънчаров в Г. Оряховица, а неин вокален педагог в НЧ “Напредък” в железничарския град е Стела Дойкова. Криси е горд член на Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 на Фондация “Димитър Бербатов” и финалист за Голямата награда за 2021 година.
Николай ВЕНКОВ, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново