Коледна украса от рециклируеми материали

Публикувано на чт, 1 Дек. 2022
211 четения

Състезание за изработване на коледна украса от рециклируеми материали се проведе в сградата на Професионалната гимназия по туризъм “Д-р Васил Берон”, Велико Търново, на 28.11.2022. Събитието е част от дейностите по проект “Повишаване на осведомеността по отношение на управлението на ресурсите, рециклиране на отпадъци и кръгова икономика сред образователните институции (училища) и населението”, в който училището е партньор.
В събитието взеха участие ученици от Х клас, специалности “Рекламна графика”, “Организация и обслужване в хотелиерството”, “Кетъринг” и ученици от три училища – ОУ “Димитър Благоев”, ОУ “П. Р. Славейков” и ОУ “Бачо Киро”. Учениците бяха разделени на три отбора. Всеки отбор получи вече използвани материали от хартия, пластмаса и стъкло. Изработиха се красиви цветни коледни декорации, които ще се използват за украса на училищата, участвали в събитието, или ще се подаряват на ученици от други учебни заведения.
С тази инициатива учениците от Гимназията по туризъм и техните гости показаха своята креативност, въображение и познания за това как да дадат втори шанс на рециклирани материали. Учениците останаха удовлетворени от крайния резултат. В края на състезанието трите отбора получиха призови места за най-пъстра украса, най-оригинална украса и най-креативна идея. Това е първата от много предстоящи коледни инициативи, които Гимназията по туризъм ще организира. Коледният дух е вече при нас!

“Работим заедно за зелена, конкурентна и приобщаваща Европа”
Проект “Повишаване на осведомеността по отношение на управлението на ресурсите, рециклиране на отпадъци и кръгова икономика сред образователните институции (училища) и населението” с номер BGENVIRONMENT-3.001-0011-C01 е с финансовата подкрепа на ОП “Опазване на околната среда и климатични промени 2014-2021” чрез Финансовия
механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново