Кметицата на Стражица подари икона на предшественика си Трифон Ралчев

Публикувано на пн, 3 Ное. 2014
497 четения

Кметицата на Стражица инж. Детелина Борисова поздрави предшественика си Трифон Ралчев по повод 80-годишния му юбилей. Тя подари на възрастния мъж огромен букет и икона на свети Мина. Близо три часа продължи срещата между бившия и настоящия кмет.
Целият професионален и житейски път на Трифон Ралчев е свързан със Стражица. Той кметува два пъти: от 1967 до 1968 г. и от 1971-1974 г. През първия период подготвя обявяването на Стражица за град. За целта трябва да се направят болница, училище, детска градина, да се изгради инфраструктурата, канализация с колектор. В края на годината по спешност е изпратен на двугодишно обучение в политическата академия в Москва, а на следващата година Стражица с указ официално е обявена за град.
Ралчев расте в партийната и в обществената кариера. От 1974 до 1981 г. той е първи секретар на партията в Стражица, а след това заминава за В. Търново, където 7 г. е зам.-председател на Окръжния съвет, натоварен с огромни отговорности да ръководи десетки секторни политики за окръга. През 1987 г. той се връща в Стражица, за да организира строителството и справяне с щетите от земетресението.
Рожденикът не скри, че иска да напише книга за онзи период с насоки и съвети как приоритетно да се справят пострадалите общини след такова бедствие.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново