Кмет продава на търг китарата си с автографи на Б.Т.Р., парите ще са за болно дете

Публикувано на нд, 21 юни 2020
1241 четения

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев пусна на търг електрическата си китара с автографи на рокаджиите от група Б.Т.Р. Търгът е за събиране на средства за 2-годишната Зария, която страда от остра лимфобластна левкимия. За набирането на средствата има разкрита дарителска сметка, както и благотворителен търг, в който се включва и кметът на Елена. „Китарата е Ibanez RGA42, добре запазена, с нисък екшън, перфектна електроника и най-ценното – с автентични автографи от група Б.Т.Р., обяснява градоначалникът. Той е определил начална цена на инструмента 250 лв., стъпката за наддаване е 50 лв., а блиц-цена 1000 лв.

Това не е първият подобен жест на Дилян Млъзев. В края на 2017 г. той обяви същата китара на търг, организиран в помощ на Миглена Узунова от Елена, която се нуждаеше от средства за рехабилитация в чужбина. „Идеята ми се роди спонтанно – обадих се на Атанас Пенев (Наско) от Б.Т.Р., обясних му накратко, той възторжено прие, занесох му китарата, а два дни по-късно отидох да я взема, подписана от членовете на групата“, споделя Дилян Млъзев.
На 20 декември 2017 г. се провежда традиционната среща на Община Елена с местния бизнес и партньорите в различни проекти, на който обявява начална цена на китарата от 200 лв. След наддаване, тя е спечелена от местен бизнесмен, който има интереси в областта на телекомуникациите, търговията и други сектори в няколко общини. Достигнатата цена е 1000 лв., които са внесени веднага в полза на каузата. Спечелилият търга бизнесмен не взима със себе си китарата, а я оставя за съхранение в кметския кабинет. Дилян Млъзев се свързва с бизнесмена и му предлага китарата отново да бъде обявена на търга в помощ на малката Зария, която се нуждае от подкрепа, за да се пребори с коварното заболяване. Тежката диагноза на момиченцето е поставена, когато е едва на 10 месеца. След проведено тежко и продължително лечение, през април т. г. се оказва, че болестта има рецидив. Надежда за Зария дава болница в Германия, където трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки, но необходимата сума е непосилна за родителите, които стартират благотворителна кампания.

Вески, който иска да помогне на Зария може да го направи с дарение на разкритата банкова сметка: IBAN: BG22UNCR70001524029530 (титуляр: Милчо Златков Златев)
paypal.com: helpzariya@gmail.com
epay.bg КИН: 2512788094

Желаещите да помогнат могат да го направят и като се включат в „Благотворителен базар в помощ на Зария“, организиран в социалната мрежа, за да помогнат на семейството.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново