Кампания за 140-годишнината от Освобождението подготвя “Янтра ДНЕС”

Публикувано на чт, 7 Дек. 2017
275 четения

Специална кампания, посветена на 140-годишнината от Освобождението на България, подготвя в. “Янтра ДНЕС”. С поредица от инициативи под наслов “Търново, Освобождението и Възкресението на България”, които организира областният всекидневник, старата столица ще се присъедини към националните чествания от Руско-турската освободителна война и възстановяването на българската държавност. Екипът на вестника иска да разработи програмата с участието на великотърновската общественост. “Янтра ДНЕС” с готовност ще приеме подкрепата на всички, които желаят да станат част от нашата идея.
Вестникът планира да организира изложби, конкурси за ученици и студенти, представяния на книги и др. С наше съдействие ще бъдат поставени паметни плочи на гробовете на руски воини, загинали по време на войната.
Във вековната история на България особено ярко се открояват героичните дни на 1877-1878 г., когато руските войски и българските опълченци с кръвта си извоюваха свободата на българския народ. Днес, в навечерието на 140-годишнината от този подвиг, наш дълг е по достоен начин да почетем събитията, които позволиха на Отечеството ни да възкръсне.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново