Камелия от “Фермата”: “Искрена и директна съм и в живота, затова малко хора ме разбират”

Публикувано на пт, 2 Дек. 2022
4190 четения

Великотърновката Камелия Кузнецова е един от най-ярките участници в тазгодишния сезон на тв реалитито “Фермата”. Харесвана от едни, недолюбвана от други, Ками със сигурност обаче е един от най-силните характери в предаването. На арената е безкомпромисна, а спортната ѝ закалка си казва думата – спечели вече два двубоя и е сред основните претенденти за попадане на финала. Само шестима от всички започнали участници ще стигнат до заветния финал на 10 декември, победителят в който ще спечели 100 000 лв., а имената им ще станат ясни ден преди него.
Камелия Кузнецова е хандбалистка на “Етър-64”, където се завърна преди година след десетгодишен престой в САЩ. В момента е основен състезател на “болярките”. В Америка се омъжи и роди дъщеря, в момента обаче е в процес на развод и се прибра с детето си в родното В. Търново. Междувременно в САЩ кандидатства и бе приета във военновъздушните сили Air Force. Засега обаче настоящето ѝ е свързано с родния град, където отглежда и дъщеря си.
32-годишната Камелия в момента освен хандбалистка работи и като грумър. “Подстригвам кучета. Правя го вкъщи, нямам салон, защото съм много заета със спорта и няма как да балансирам между двете работи в момента”, признава тя. Покрай участието ѝ във “Фермата” интересът към нея стана огромен. Ками реши да задоволи любопитството на феновете си, като отговаря на въпросите им в профила си във Фейсбук. “Завършила съм основното и средното си образование във В. Търново с чуждоезиков профил. Учила съм испански, френски и английски език. След това записах “Туризъм” във Великотърновския университет и имам бакалавърска степен. Заминах за чужбина – за САЩ, именно по тази причина: исках да работя в сферата на туризма. В момента уча магистратура “Финанси”. Имам няколко сертификата от международни федерации – и по барманство, и по сомелиерство. Общо взето, всичко, което е свързано с барове, напитки, ресторантьорство, хранене, мениджмънт”, споделя тя.
Разбираемо, основното, което интересува феновете ѝ, е свързано с “Фермата”. С кого от участниците е най-близка? “Едва ли ще шокирам някого – най-близка съм си с Иван и Ангел от мъжете, с Елена се чуваме доста често. С Нина също се чуваме, когато има повод, но не мога да кажа, че сме близки приятелки. За другите хора просто нямам време и това е истината. Но най-близките ми хора, които бяха вътре, са и най-близките ми хора в момента”, казва Ками. Хората непрекъснато я питат какво е мнението ѝ за Аксения – другият силен характер сред жените в предаването. “Мисля, че доста ясно съм се изразила какво е мнението ми за Акси и за нейната игра вътре. Дори имахме един разговор с Нина, който отчасти бе показан в предаването. Моето мнение не се е променило – според мен Аксения си изигра много добре играта във “Фермата”. Дали наистина влиза в някакви роли, дали е била истинска, или не – не мога да преценя, защото не я познавам във външния живот. Нямам мнение за нея от външния свят, но имам намерение това да се промени след 10 декември, когато е финалът. Тогава ще имам някакво по-конкретно мнение за нея, отговаря тя. Не са приятелки с Аксения, след края на снимките са се виждали само веднъж. Така че не са приятелки на този етап, но всичко може да се промени в бъдеще, допълва великотърновката.
Камелия не може да се начуди защо непрекъснато я питат кои ще са финалистите. “Ще ги разберете – някои на 8 декември, други – на следващия ден. Така че абсурдно е да ви кажа кои са на финал. Нямам право, а и не искам. Хора, защо си разваляте момента да гледате всичко на живо по телевизията, да се радвате и да подкрепяте вашите любимци в такъв формат? Защо искате да знаете всичко предварително – така се губи цялата тръпка и емоция…”
Би ли играла в “Игри на волята”? “Да, аз съм отворена за всякакви предизвикателства и реалити формати, в които има игри, спорт, състезания. Въпросът е, че това предаване е в конкурентна телевизия и нямам право да участвам. Но след години, когато ми изтече договорът, най-вероятно, стига да ме поканят. Но със сигурност няма да си подам документи за участие сама”, убедена е болярката.
Категорично отказва да задоволи нездравото любопитство дали е обвързана в момента, като казва, че на въпроси от личния си живот не отговаря. По-интересно формулиран ѝ се стори въпросът дали е свободна от мъже. “Не мога да го разбера, но ако ме питате дали съм обвързана с някого, вече отговорих, че отговори за личния ми живот не давам. А мъже в къщата си имам, да. Имам си момче – Симба, той е моето момче на къщата. Както и вторият ми баща, така че имам мъже около себе си. Президентът на “Етър-64” Атанас Атанасов също. Аз не съм свободна от тях, защото ние сме зависими един от друг”, казва тя.
Камелия Кузнецова няма нищо против да се запознае с всеки желаещ, но предлага това да става на мачовете на “Етър-64”. “В събота играем в ДКС “Васил Левски” от 16 ч. дерби срещу “Търновград”. Заповядайте, след мача ще се запознаем с всеки желаещ, ще се снимам с всеки. Така че не връщам никого. Но да си уредим среща, да ходим да пием кафе – няма да стане”, предупреждава болярката. И добавя, че пролетният полусезон започва през февруари, както и финалите за Купата на България, така че ще има битки до май месец. Желаещите да заповядат на мачовете на “Етър-64”.
С емоция споделя как я е посрещнала дъщеря ѝ след излизането от предаването. “Това беше много мил момент, тя беше навън с цялата си група на площадката в детската градина. Не ме видя, беше вътре в една от катерушките, които са като хралупа и има къде да се крият децата. Аз приближих скришом, потупах я по раменцето. Тя се обърна и цялото ѝ лице грейна, разплака се. “Мамо, върна се от състезанието!” Беше много щастлива, много мил момент за мен. Децата са щастие!”
Камелия е напълно наясно, че с нейния силен характер няма как да е харесвана от всички. “Много се радвам, че има хора, които ме разбират, защото аз съм различен типаж. Много съм искрена и директна и в живота, затова малко хора ме разбират. Радвам се, че все пак мога да бъда някакъв пример на хората – да бъдат по-силни, да не са мрънкащи, да вземат живота в собствените си ръце. Защото, ако вие не направите нещо за самите вас, мили хора, няма нищо да падне даром от небето”, споделя “болярката с американски паспорт и руски корени”, както я наричат продуцентите. Впрочем, Иван и Андрей в събота също ще са тук. В 12 ч. пред книжарница Booktrading в Mall В. Търново те ще представят новия “Алманах: Природните богатства на България” и ще имат среща с всички желаещи фенове на “Фермата”.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. “Фермата” и личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново