Как да внесете шведска хармония в дома си?

Публикувано на ср, 15 Ное. 2023
281 четения

Споделяме тайната на лидера в обзавеждането на дома – ИКЕА

Швеция е страна с богато културно наследство и отличителна комбинация от модерни иновации и вечни традиции. Известна с хармоничното си общество, далечната ни скандинавска съседка кани всички пътешественици в царството, където историческите замъци съжителстват със съвременния дизайн и всеки ъгъл разказва история.

Знаете ли, че в сърцето на шведската култура бие ,,lagom” (лагом) – дума, която няма директен превод, но въплъщава идеята за точното количество – нито твърде много, нито твърде малко? Този уникален етос е в основата на живота в Швеция, оказва влияние върху всеки негов аспект – от личните взаимоотношения до модата, храната и благосъстоянието.

,,Лагом“ насърчава хората да намерят равновесие във всеки един аспект от живота.

Това е златната среда, малкото кътче, където работата и свободното време, семейството и времето за себе си, нуждите и желанията се събират и ни дават така необходимия баланс. Тази житейска философия не само насърчава удовлетворението, но и намалява стреса. Шведите отделят време, за да оценят божествената си природа, промяната в сезоните, изгрева и залеза… всички неща, които отразяват красотата на простотата.

Внасяйки ,,лагом“ в различните аспекти на живота си, шведите го прилагат и в по-фините детайли от ежедневието – като например дизайна. Шведският дизайн, известен със своята минималистична елегантност, съвпада перфектно с тази концепция. Функционалността е от първостепенно значение и всеки елемент (независимо дали е мебел, декор, аксесоар или дреха) съчетава естетическа привлекателност с практична цел. Изчистените линии, неутралните цветови палитри и устойчивите материали са често срещани в шведския дизайн. Резултатът е не само стилен, но траен и, разбира се, екологичен.

Включването на ,,лагом“ в създаването на дом е подходящ начин да внесем баланс, хармония и удовлетворение в нашите жилищни пространства. Домът е мястото, където се чувстваме най-спокойни – нашето убежище от оживения и понякога хаотичен свят, отражението на уникалната ни индивидуалност и вкусове. Не става въпрос за изобилие, граничещо с кич, а за внимателно подбиране на елементите и декора, които резонират с нас като хора. В дома ,,лагом“ всяка мебел, всяка декорация и всеки ъгъл имат определена цел като допринасят за балансирано и функционално жилищно пространство. Идеята е да елиминираме бъркотията и ненужните предмети и да запазим онези, които имат сантиментална стойност – да приветстваме естествената светлина, която носи атмосфера.

Вече 80 години шведският бранд за обзавеждане и дизайн – ИКЕА, разпространява идеята за ,,лагом“ по света. А с постоянен ангажимент към българския пазар в продължение на 12 години, ИКЕА не само представя широка гама от функционални, елегантни и устойчиви продукти за нашите жилищни пространства, но също така ни среща с културата на шведския начин на живот. Разпространяването на тази лайфстайл философия изиграва ключова роля за българските домакинства като им предоставя възможността за създаване на техния неприкосновен ,,лагом“. ИКЕА влиза в хиляди домове в страната ни и оставя след себе си чувство на индивидуалност и уют…

А днес стига и до Велико Търново.

ИКЕА приканва всички да бъдат част от голямото шведско семейството на бранда и да построят своя собствен ,,лагом“. Новият обект предстои да бъде открит в мол Велико Търново на 28 ноември и ще предлага различни решения и идеи за обзавеждане, продукти от асортимента за дома и от този за шведски храни, които могат да бъдат закупени веднага, а също така потребителите ще имат възможност за поръчка на продукти от целия асортимент на компанията.

ИКЕА откри своето ново място в сърцето на България и ви кани да преоткриете шведския дизайн и култура, вплетени в красиви и функционални решения за дома.

Повече за ИКЕА Велико Търново ще откриете на ikea.bg/stores/veliko-tarnovo/

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново