Известни актьори, певци и готвачи гостуват на Празника на еленския бут

Публикувано на пт, 3 Ное. 2023
2482 четения

Популярният актьор Ненчо Илчев, готвачът Иван Звездев, певците Таня Боева, Николай Славеев и Жоро Любимеца са малка част от артистите, които ще се включат в развлекателната програма на Празника на еленския бут, който ще се проведе от 10 до 12 ноември в Елена. В първия от трите дни събитията ще започнат на площад “Христо Ботев” във възрожденското градче, където от 16,30 ч. ще се изявят еленски формации, а в 18 ч. на сцената ще излезе Таня Боева.
На 11 ноември, на същото място в 11 ч. ще бъде официалното откриване на тържествата, с водещи Ненчо Илчев и Мариета Петракиева. Тогава ще се отслужи молебен за здраве, а местен майстор ще говори за чудото на еленския бут. В 11,30 ч. празникът ще продължи с музиката на формация “Илиев” и забавните истории на Ненчо Илчев, а в 13,50 ч. ще има игри с публиката и обявяване на резултатите от конкурса “Най-добрите майстори на еленски бут и червено вино”. В 14,15 ч. на сцената ще се изяви певицата Мариета Петракиева, а в 14,45 ч. ще прозвучат и изпълненията на оркестър “Калофер”. В 15,45 ч. ще има нова порция смях с Ненчо, в 16 ч. ще започне концертът на Жоро Любимеца, а в 18 ч. празничната програма за деня ще завърши с Николай Славеев, Гайдарски състав “Воеводите” и ПТФ “Пловдивъ”. На 11 ноември ще има събития и в други части на града. В 10 ч. в Касапски кът ще бъде направена възстановка “Тайните на касаплъка” и ще прозвучат изпълнения на оркестър “Калофер”, в парка при Бакаловата къща ще се открие фотоизложба “Празникът на еленския бут през годините”, а 3 часа по-късно ще последва проявата “Традиция и модерност – десет вида ястия за вас!”. В 13 ч. в Синдикалния дом ще има програма за децата, която ще включва клоунада с пътуващ театър “Скрин”, Фокусите на Ненчо и почерпка. Около Художествената галерия в 12 ч. ще бъде открита кулинарната изложба-базар “Вкусно и красиво”, а в 14 ч. ще започне състезанието за най-як балканджия, с водещ Мартин Друмев.
На 12 ноември празничните прояви ще са отново предимно на площада и ще стартират в 11 ч. с концерт на Ана-Мария и еленски формации. В 14,45 ч. жителите и гостите на Елена ще се забавляват с хумора на Ненчо Илчев, а в 15 ч. на сцената ще излязат изпълнителите Димитър Аргиров и Соня Чакърова.
В 11 ч. в Касапски кът ще гостува Иван Звездев, като там ще има и фолклорна програма, съобщават от Община Елена.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново