Издирват основателите на Ансамбъл “Българче”

Публикувано на вт, 8 май 2018
704 четения

Издирват основателите на Детско-юношески фолклорен ансамбъл “Българче” във Велико Търново. Общо 90 са били изпълнителите в първия випуск на формацията, които са се изявявали на сцена в периода 1968 -1975 г. Те ще бъдат специални гости на юбилейните тържества, посветени на 50-годишнината от създаването на “Българче”.

34 хористки, 20 души оркестър и 36 танцьори са се изявявали в първия випуск на представителния ансамбъл на старата столица. Ветераните основатели заемат особено място в историята на “Българче”, затова за тях са предвидени безплатни пропуски за празничния концерт на 16 юни.

Честванията за юбилея започват на 11 юни с две изложби, които ще представят 50-годишния творчески път на ансамбъла. Първата се открива в 17,30 часа и ще бъде подредена на тротоара пред Факултета по изобразително изкуство. В 18,00 часа в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” ще бъде открита експозиция с наградите, извоювани през годините. Поколения българчета ще могат да се разпознаят на фотосите.

На 16 юни от 19 часа в ДКС “Васил Левски” ще започне Юбилейният благотворителен концерт, на който са поканени всички великотърновци, преминали през школата на “Българче”, заедно с местната общественост.

За да получат своите пропуски, ветераните основатели трябва да се свържат с организаторите на тържествата. Телефон за връзка 0889 165 209 – Кинче Иванова.

Златина ДИМИТРОВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново