Издадоха предписания за почистване на сметища в две общини в областта

Публикувано на чт, 12 окт. 2023
121 четения

Издадени са предписания на кметовете на общините Елена и Г. Оряховица за почистване на замърсявания с битови и строителни отпадъци. Такива са установени в град Елена, след разклона за село Руховци от пътя Елена – Сливен, на разклона за село Вълчовци, след село Майско, и в землището на село Върбица, посочват от Регионалната екоинспекция. Сроковете за почистване на замърсяванията са съответно 16 и 20 октомври.
През септември са почистени две нерегламентирани сметища в гр. Сухиндол.
По време на националната кампания “Да изчистим България заедно” експерти на РИОСВ почистваха района около инспекцията и пътните отбивки след селата Момин сбор и Балван на главния път в посока Варна – София. Пътеките, пътищата и отбивките са местата, които най-бързо се замърсяват и представляват неприятна гледка за пешеходци и пътници.
През септември са извършени проверки по сигнали за замърсяване на река Янтра в чертите на град В. Търново и в землището на село Куцина, община Полски Тръмбеш, както и на язовир “Тръста” в землището на село Хирево, община Севлиево. Извършени са проверки и по сигнали за шум и миризми във В. Търново и Габрово.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново