Избраха кой да охранява парк “Света гора”

Публикувано на пт, 13 окт. 2023
671 четения

Избран е изпълнител за осигуряване на въоръжена физическа охрана на парк “Света гора” във В. Търново. Това е фирма “Велттед Секюрити” ЕООД, която е класирана на първо място в обявената обществена поръчка. Другите двама участници – “СОТ – Сигнално Охранителна техника” ЕООД и “К3 Секюрити Груп” ЕООД, са класирани съответно на второ и трето място.
Фирмата изпълнител – “Велттед Секюрити” ЕООД, е предложила цена от 393 120 лв. без ДДС или 471 744 лв. с ДДС за срок от две години. Според изискванията на възложителя фирмата трябва да осигури 24-часова охрана на обекта, включваща екипи от двама охранители. Всеки екип трябва да извършва 12-часово дежурство по изготвен график.
За всеки случай на задържане, използване на физическа сила, помощни средства или оръжие охранителят уведомява органите на МВР и изготвя писмен доклад до ръководителя си.
В случай на нанесени щети в парка, вследствие от вандалски прояви, същите следва да се отстраняват за сметка на изпълнителя. За установени щети на детски площадки, спортни площадки, фитнес уреди, уреди за гимнастика и др. елементи на парково обзавеждане, дървесна и храстовидна растителност охранителите следва да уведомяват отдел “Околна среда” в Общината. Срокът за реакция от страна на изпълнителя за обезопасяване на площадки, уреди и елементи в парка, при констатирани щети от вандалски прояви е не повече от 4 часа от констатиране на нередностите. Времето за тяхното отстраняване е 24 часа, посочват от Общината.
Весела БАЙЧЕВА 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново