Ицо Хазарта идва за Празника на яйцето в Павликени

Публикувано на ср, 28 апр. 2021
520 четения

Концерт на Ицо Хазарта ще бъде акцентът в седмото издание на Празника на яйцето в Павликени. Седмото издание на традиционната проява е в събота, 8 май, съобщи кметът инж. Емануил Манолов. “След прекъсването м.г. поради пандемията огромното ни желание бе да възстановим този пъстър празник, но сега ще бъде в намален формат заради ограничителните мерки”, заяви кметът на Община Павликени.

Програмата ще бъде изцяло на сцената на Летния театър “Никола Гюзелев” и започва в 19 ч. Домакините отново направиха анкета сред подрастващите и се съобразиха с тяхното желание за концерт на Ицо Хазарта заедно с балет “Нова”. Водещ на шоуто ще бъде друго популярно лице – Драгомир Драганов, който също ще се включи и в музикалната програма. За първи път обаче няма да има традиционното приготвяне на стотици омлети, кулинарен конкурс, представяне на занаяти, свързани с яйцето, томбола. Въпреки това популярният готвач Иван Звездев ще пристигне за празника, макар и не като председател на кулинарната надпревара.

Разбира се, празникът няма как да мине без яйца – организаторите са предвидили на сцената да има атрактивни игри с варени и сурови яйца, но запазват в тайна подробностите за тях, за да бъдат изненада за участниците. Музикалните изпълнения по време на празника са от местните Вокална група “Магия”, Мажоретен състав “Цветна магия”, малчуганите от ДГ “Вяра, надежда, любов” ще представят танца “Кокошката или яйцето”.

Летният театър е напълно подготвен, местата в него са 1726, като ще бъдат заети 50 % от тях при спазване на всички противоепидемични мерки, увериха организаторите.

Първото издание на Празника на яйцето бе през 2013 г. съвместно с “Хайпро Павликени” и оттогава се провежда ежегодно с изключение на 2020 г. “Традиционният конкурс “Нека да е лято” т.г. няма да се проведе, но вече започваме да се готвим за празника на Павликени, който е на 29 юни, а два дни по-рано като част от проявите ще бъде друга ежегодна проява – Дамското рали”, добави инж. Емануил Манолов.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново