Инж. Емануил Манолов: “Трети март е денят на свободата, човешките права и самоуправлението”

Публикувано на пн, 7 мар. 2016
201 четения

“Нека опазваме българската държавност! С този призив се обръщам към Вас за пета поредна година в най-святия ден за нашата суверенна държава България. Трети март е общият знаменател на всичките наши надежди за справедлив, достоен, свободен живот в уредена и правова страна.” Това каза в словото си кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов по време на тържественото честване на националния празник 3 март.
Стотици жители на града се събраха на централния площад “Свобода” за официалното събитие. Сред тях бяха учениците от трите училища, общински съветници, представители на политически партии, общественици и културни дейци. “Националният ни празник ознаменува финала на столетни усилия за освобождението на България. Десетки са символите, които и днес изпълват уроците от историята с живина и ни карат да преживяваме паметните моменти от историята ни. Българи сме, защото сърцето ни трепва всеки път, когато си спомним за тях”, каза още в официалното си слово градоначалникът.
Заупокойна молитва за загиналите за свободата на България отслужи архимандрит Георгий. Цветя и венци на признателност поднесоха гостите и гражданите. Със свои изпълнения поздравиха гражданите от Женската фолклорна група към НЧ “Братство-1884” и фолклорен ансамбъл “Люти чушки” с ръководители Д-р Анелия Данчева и Никола Личев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново