Инж. Добромир Добрев помогна на две деца от Драганово

Публикувано на нд, 1 Дек. 2019
122 четения

350 лв. лични средства дари на семейство от Драганово кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Средствата са за осигуряване на обяд на двете деца на семейството, които учат в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица.
Семейството има общо три деца, но преди три месеца губи бащата. Сега майката – Светла Гогева, сама се грижи за децата. Тя, заедно със своя съпруг, са първото приемно семейство в община Горна Оряховица. Двете по-големи деца – момиче и момче, които първоначално са отглеждали като приемни родители, след това са осиновени от тях. Те са ученици съответно в 6 и 2 клас в училището в Долна Оряховица. Третото дете, което е на три години, все още не посещава детско заведение. И за него Светла Гогева е приемна майка.
За нелеката съдба на семейството инж. Добрев разбира от общинския съветник и бивш кмет на Долна Оряховица Григор Минков и директора на училището Маруся Гечева. Двамата също помагат на Светла Гогева и децата й в тежката ситуация.
„Ще направим всичко възможно децата да живеят и да учат в нормална среда и да не се притеснявате за нищо. Сега осигуряваме училищният обяд на децата за първия срок, след това ще обезпечим храненето им и за втория срок“, обърна се към майката инж. Добрев. Кметът я увери, че винаги може да се обърне към него за помощ и съдействие.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново