Интерактивен детски център отвори врата в НЧ “Надежда”

Публикувано на пт, 2 юни 2023
331 четения

Нов интерактивен и уютен детски център отвори врата в читалище “Надежда” във В. Търново. Той се помещава в съседство с библиотеката и е оборудван с библиотека с книги и игри, кътове за занимания и удобни барбарони.
“Ние вярваме, че детето в нас продължава да живее дори когато пораснем. Приказният детски свят, който за всички ни е магия, никога не загубва своето очарование. На този хубав детски празник 1 юни искаме да споделим нашата радост, откривайки прекрасния ни нов интерактивен кът за деца, който кръстихме “Книжни духове””, каза Виолета Белчева, секретар на читалището.
Новият детски кът е създаден по проект “Нови творчески пространства “Надежда””, спечелен при кандидатстване пред Национален фонд “Култура”. Той е за възстановяване и развитие на частните организации в областта на културата, по който вече бяха реализирани и 4 направления в творчески ателиета по творческо писане, хорово пеене, Клуб “Традиции” съвместно с Клуба по битова култура и танцовия състав към читалището, както и детски фотоклуб, който отрази всичките събития по проекта, припомни Белчева.
В интерактивния център ще се отворят нови възможности за работа с децата, свързани с четене на книги, театър в кутия и други занимания. “Книжни духове” ще има отделно събития на открито в двора на читалището и в близката детска градина “Пролет”. Предвижда се също в него да гостуват и детски автори.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново