ИКЕА отвори врати във Велико Търново! (снимки)

Публикувано на вт, 28 Ное. 2023
16170 четения

Шведската компания за мебели и стоки за дома IKEA откри нов магазин във Велико Търново. Лентата прерязаха Николаос Ифантидис – управител на IKEA-България, кметът на В. Търноно Даниел Панов, Продромос Мавропулос – инвеститор, Димитър Христов – управител на IKEA в Mall В. Търново.

Това е шестият търговски обект на фирмата в страната и отварянето му бе дълго чакано от жителите на областния град. Магазинът е разположен в Mall Велико Търново на мястото на големия хипермаркет за хранителни стоки, който затвори врати в края на лятото. Работното време на IKEA ще бъде от 10:00 до 19:00 ч.

„Добре дошли на IKEA в историческата и културна столица на България! Това е добър знак за нашия общ туристически продукт и културния туризъм. Създаването на 15 работни места, които ще станат 30, никак не е малко. IKEA ще създаде и конкурентна среда в областта на домакинствата, домашното обзавеждане, домашните потреби, тази благородна конкуренция ще намалява и цените. Пожелавам успех на IKEA във Велико Търново“, заяви кметът Даниел Панов.

Магазинът на шведската верига пpeдлaгa paзлични peшeния и идeи зa oбзaвeждaнe и декориране, пpoдyкти oт acopтимeнтa зa дoмa и швeдcки xpaни, кoитo мoгaт дa бъдaт зaкyпeни вeднaгa. В асортимента присъстват широка гама артикули, с които всяко пространство може да бъде преобразено, и то на бюджетни цени. За лоялните клиенти са предвидени отстъпки и промоции. Фирмата притежава огромно разнообразие от иновативни и емблематични продукти, създадени по екологичен метод, щадящ околната среда.

„IKEA има смелостта да тества нови търговски и концептуални формати навсякъде по света. Такъв е и магазинът ни във Велико Търново, след първия, който отворихме през 2021 г. в София. През изминалата каталожна година оборотът ни се е покачил с 22% и достигнахме 153 млн. лв. Всичко, което знаем и можем, сме приложили в новия ни обект при вас във Велико Търново, каза мениджърът „Нов бизнес“ в IKEA Георги Колев.

„Радваме се, че сме заедно в нашия общ нов дом като едно семейство“, обърна се към гостите и Йоана Цонева, маркетинг мениджър в IKEA. През 2013 г. стартирахме програма за лоялни клиенти IKEA Family и тя е за всички, които споделят страстта към дома. Във всеки един град намираме съмишленици, във Велико Търново те са в лицето на Фондация „За доброто“ и местния Ротари клуб. Присъединихме се към инициативата „Светулка“ за обновяване на детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, партнираме си и с фестивала „48 часа Варуша юг“ – инициатива, която показва как общността може да се поддържа здрава, участваме и в инициатива на Община Велико Търново по създаване на работилници за деца, допълни Йоана Цонева.
Обектът във Велико Търново ще предлага безплатен транспорт както за купените на място стоки, така и за взети онлайн, ще има проектиране на кухни, сглобяване на мебели, съвети за обзавеждане и всичко, което предлага гамата на IKEA.

IKEA влезе на пазара у нас преди 12 години. През 2023 г. общите продажби на компанията в България достигнаха 153 млн. лв., докато през предходната година са били 125,9 млн. лв. Брандът е световен лидер в търговията с обзавеждане за дома с 460 магазина в 62 държави.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново