Идеи за декориране на баня

Публикувано на сб, 22 окт. 2022
250 четения

Аксесоари за баня за всеки вкус

В банята аксесоарите са също изключително важни тъй като те са склонни да трансформират пространството , освен че му осигуряват функционалност.

Затова е много важно да знаем как да подбираме добре аксесоарите си за баня и те да са съобразени с дизайна и стила на помещението.

И така, кои са основните аксесоари за баня?

За да направим добра класификация на този тип аксесоари, трябва да се базираме на тяхната функционалност , на целта, за която са създадени.

Следвайки този модел, можем да кажем, че основните аксесоари във всяка баня са държачите за кърпи, държачите за тоалетни ролки, четките, сапунерките и държачите за четки за зъби. И на второ място, рафтове и закачалки.

Нека видим всеки от тях и многото възможности, които има!

Държачи за кърпи

Може би най-важният аксесоар за баня от всички е закачалката за кърпи. Кой днес си представя банята на дома си без хавлия или да я остави някъде?

През деня това, което правим най-много, когато влизаме в банята, е да си измием ръцете, така че ще трябва да имаме добро място, където да поставим кърпата си, като се има предвид, че е удобно и достъпно.

Има много видове закачалки за хавлии, сред които се открояват линейните класически, които могат да бъдат монтирани на стена или в шкафа за умивалник.

Ако вместо това искаме да придадем на банята си по-оригинален щрих, можем да изберем стояща закачалка за хавлии .

Поставка за тоалетна хартия

Обикновено държачът за тоалетна ролка се подценява и понякога не му придаваме значението, което заслужава .

Всъщност много бани нямат директно този аксесоар или не го използват, оставяйки ролката навсякъде, например върху тоалетния резервоар, класика.

Въпреки това, това е детайл, който може да се използва много и може да бъде чудено допълнение към декоративните елементи.

Четки за почистване

Четките обикновено се комбинират или с поставката за тоалетна хартия или поне в хармония с нея, или с аксесоарите на мивката. Като се има предвид тази предпоставка, най-често се избират четки с минималистичен дизайн (или на пода, или висящи на стената), които са най-често срещаните.

Красиви сапунерки

Течен сапун или твърд сапун ? Какъвто и да предпочитате, има решение за всеки вкус.

Свикнали сме сапунерката да стои на плота на мивката и това е много често срещано решение, защото е функционално и практично сапунът винаги да е под ръка. В зависимост от декоративния стил, който имаме в нашата баня, можем да изберем сапунерки с различни форми, квадратни, кръгли или неправилни, или от различни материали, като пластмаса, керамика, метал или стъкло.

Източник:  bania24.com

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново