Химическо разузнаване в заразени зони беше проиграно при учение в Горнооряховско

Публикувано на ср, 17 май 2023
211 четения

Областният управител инж. Георги Гугучков, кметът на обкщина Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и ръководството на местната администрация присъстваха на съвместно учение в района на 59-ти батальон за ЯХБЗ и Е – град Горна Оряховица с военнослужещи от личния състав и техника МАЯК и АРС- 14 на батальона и структури на Единната спасителна система на територията на общината.
Учението се проведе на 16 май и в него участваха органите на ПБЗН от РДПБЗН – В. Търново, РУ Горна Оряховица, отряд БЧК към СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица, доброволно формирование към община Горна Оряховица и екип на СМП- Горна Оряховица.
Ръководители на учението бяха командирът на 59 -ти батальон за ЯХБЗ и Е и началникът на сектор ПГСД главен инспектор Станко Лазов.
На учебното поле се изпълниха задачи по оповестяване на личния състав при възникване на аварии в промишлеността с изтичане на токсични вещества, евакуация на пострадали и оказване на първа помощ.
По време на учението беше извършено и химическо разузнаване в заразените зони и изпълнени задачи по обеззаразяване на пътища и стационарни обекти.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново