Гостенка от Япония представи изкуството на икебаната пред ученици от ПГСАГ

Публикувано на чт, 7 Ное. 2019
214 четения

Гостенка от Япония представи изкуството на икебаната пред ученици от ПГ по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов” във Велико Търново. Г-жа Йошико Сонеда, която е преподавател по японски език във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ запозна гимназистите с историята на японската система за подреждане на цветя и някои основни техники. Тя гостува в рамките на празничната седмица в училището, посветена на 76-годишнината от откриването на ПГСАГ.

Чужденката демонстрира пред учениците различни видове икебана – традиционна, модерна и във висок съд. Младите хора от специалностите „Парково строителство и озеленяване“ и „Интериорен дизайн“ проявиха активност и изключителен интерес към това изкуство. Г-жа Сонеда се запозна с изработените икебани от деветокласниците от специалност „Парково строителство и озеленяване“ под ръководството на инж. Зоринка Попхристова и оцени високо таланта на учениците.

В празничната седмица се проведоха различни конкурси, изложби, състезания. Тържественото честване ще се състои на 8 ноември /петък/, по време на което осмокласниците ще положат клетва пред училищното знаме.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново