Горнооряховчани очертаха със спрей част от уличните дупки в града

Публикувано на вт, 27 окт. 2020
279 четения

Десетки горнооряховчани очертаха с цветни спрейове част от уличните дупки в града. Целта им е по този начин да привлекат вниманието на местната администрация към проблемите с инфраструктурата. Недоволните граждани се организираха чрез социалната мрежа и се събраха в неделя на Летния театър, от където се отправиха към централните улици. Освен дупките участниците в протестната акция маркираха и капаците на рисковите шахти, които също се нуждаят от ремонт.
Това е поредният подобен протест в Горна Оряховица. Миналата година през февруари и март отново имаше такива акции с цветни спрейове, а след това започна сезонното обновяване на уличната мрежа. Ремонтните дейности продължиха и тази година, като от местната администрация обявиха, че са заложили над 1 млн. лв. за уличната мрежа в града и населените места в общината.
Хората обаче настояват за повече средства за подобряване на инфраструктурата и за по-голям контрол при изразходването им, за да не се налага да се прави ремонт на ремонта.
Един от нелепите случаи е от началото на тази година, когато по улица “Мано Тодоров” се отвориха огромни дупки, в които пропаднаха автомобили на граждани. Причината за куриоза се оказа проблем при подмяната на канализацията, като ремонтът беше извършен от фирмата изпълнител.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново