Главният секретар на МВР Живко Коцев с добра оценка за работата на ОД на МВР

Публикувано на нд, 28 ян. 2024
352 четения

Главният секретар на МВР Живко Коцев даде много добра оценка на работата на Областната дирекция на МВР през изминалата година по всички направления на нейната дейност. „ В дирекцията няма неразкрити тежки престъпления, дори има спад на регистрираните такива. Лек ръст бележат деянията, свързани с домашното насилие, но това е проблем, който е характерен за цялата страна. Този тип престъпления се увеличават и затова нашата работа през тази година ще е с акцент и в тази посока“, заяви главен комисар Живко Коцев, който преди няколко години оглавяваше дирекцията на полицията във В. Търново. По думите му през 2024 година трябва да се обърне особено внимание на обученията и професионалната подготовка на служителите на МВР.
„В региона, а и в цялата страна, трябва да се обърне сериозно внимание на пътния травматизъм независимо, че за областта се отчитат с 6 загинали по-малко в сравнение с 2022 година. Има завишение на броя на ранените и това е тревожно“, коментира той.
Главен комисар Коцев даде висока оценка на провежданата превенция на територията на цялата област, която включва срещи и разяснителни кампании в учебните заведени и детските градини.
В рамките на годишния анализ директорът на областната дирекция старши комисар Димитър Машов посочи, че няма нито един сигнал за домашно насилие, на който да не е реагирано незабавно и адекватно. През изминалата година на територията на ОДМВР – В. Търново са издадени 264 заповеди за защита от домашно насилие, от които 102 постоянни и 162 незабавни. Пострадали са 229 жени, 21 мъже и 61 деца. Като извършители са установени  257 мъже и 7 жени.
Гости на годишния анализ бяха още заместник областният управител Валентин Михайлов, кметът на В. Търново Даниел Панов, окръжният прокурор Христо Христов, представители на Апелативна и Районна прокуратура, както и дългогодишният съмишленик на областната дирекция Благовеста Факирова.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново