Г. Оряховица с най-красива коледна украса

Публикувано на ср, 6 ян. 2021
128 четения

Г. Оряховица спечели конкурса за най-красива коледна украса за 2020 г. сред общините с население между 20 000 и 50 000 жители. Той бе организиран от портала kmeta.bg в категорията “Кмет на месеца”.
За празничната украса на Горна Оряховица получи 87,4 % от гласувалите в надпреварата, изпреварвайки Павликени, Разград, Несебър и Ботевград.
През декември в града беше открит мини коледен базар на площад “Георги Измирлиев”, където всеки можеше да опита горнооряховски суджук, наливно вино, канелени сладки и други изкушения. Една от къщичките бе предоставена на децата от СУ “Вичо Грънчаров”, които продаваха сувенири за своя благотворителна кампания. Освен това украсата в града бе значително допълнена с нови и разнообразни коледни съоръжения – “снежното иглу” и “коледен балон”. В допълнение градът се сдоби и с нов надпис “Горна Оряховица”, който също допринесе за коледното настроение.
Велико Търново също участва в класацията в категорията градове с население над 50 000 жители. Старата столица получи едва 5,4 % въпреки пъстроцветните светлини по главните улици и в кварталите и атрактивната украса на Самоводската чаршия. Призът отиде за Ямбол, който получи 46 % от гласовете на участниците в надпреварата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново