Фондация раздава чаша чай в студените дни на търновци

Публикувано на чт, 9 февр. 2023
1095 четения

В три поредни дни от фондация “Ген. Протогеров” осигуряват чаша топъл чай на жителите и гостите на В. Търново. Инициативата стартира вчера пред сградата на Съдебната палата и ще продължи до петък включително. Доброволците ще раздават топли напитки от 15,00 до 19,00 ч.
“Предлагаме чаша чай за всеки, който иска да се стопли. Благотворителната акция я реализираме в най-студените дни, които се очакват тази зима. Нас снегът не ни изненада и решихме да дадем глътка топлина на хората. Подготвили сме билков и плодов чай”, разказа Георги Радев, председател на фондация “Ген. Протогеров”. Заедно с него в първия ден бяха Ивайло Арабаджиев и Йордан Йорданов. Чаят е осигурен от спомоществователи на фондацията, част от които също ще се включат в раздаването му.
Това е втората кампания на организацията от началото на годината. Във вторник следобед от фондацията успяват да се организират и да осигурят помощ за пострадалите при земетресението в Турция.
“Вече успяхме да изпратим 500 комплекта дрехи, които са предимно детски. Събрахме ги от фирми, с които сме работили и преди. Идеята ни беше да включим и великотърновци в кампанията, за да могат да донесат одеяла, които сега са много необходими, но нямахме това време. Бусът трябваше да тръгне днес, за да пристигне възможно най-бързо в Турция. Въпреки че нашата цел винаги са били и ще бъдат гражданите на В. Търново и общината, не можем да останем равнодушни към огромната трагедия, сполетяла милиони човешки същества”, каза още Георги Радев.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново