Фолклорни състави подкрепят болна музикантка с благотворителен концерт

Публикувано на пт, 23 февр. 2024
147 четения

Хор и няколко фолклорни оркестъра от областта ще подкрепят с благотворителен концерт лечението на музикантката и народна певица Цветина Грамова, диагностицирана с множествена склероза. Инициативата ще се проведе в салона на читалище “Искра” на 2 март от 18 ч., а билетът за вход ще е на символичната цена от 5 лв.
В програмата на събитието ще участват оркестърът към Фолклорен ансамбъл “Сидер войвода” от Г. Оряховица с ръководител Тихомир Йорданов, оркестър и вокален квартет към Професионален фолклорен ансамбъл “Искра” от В. Търново с ръководител Йордан Кирилов, хор “Плетеница” от старата столица с ръководител Наталия Билчева, оркестър към Школата за народни инструменти “Потомци” от Лясковец с ръководител Стефан Печикамъков, а специални гости ще бъдат Атанас Пеев (каба гайда) и Иван Кълчишков (акордеон).
30-годишната Цветина Грамова е родена в Златица, като още от най-ранна детска възраст е отдадена на българския фолклор. Тя е носител на множество отличия от участия в различни конкурси, а на по-късен етап развива и активна дейност, свързана с популяризирането на народната музика и песен. Сега Цвети се нуждае от трансплантация на стволови клетки в Москва, а необходимата сума е 105 000 лв. Съдбата ѝ мобилизира много нейни приятели, близки, познати и непознати, а своеобразно мото на кампанията за набиране на нужните пари е “Най-важното хоро – за живота на Цвети”. Припомняме, че неотдавна към каузата с благотворителен концерт се присъедини и НЧ “Напредък” в Лясковец.
Дарения за лечението на Цвети може да бъдат направени и по банкова сметка: IBAN: BG78 UNCR 7000 1525 6011 83, BIC: UNCRBGSF, БАНКА: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, ТИТУЛЯР: Цветина Петрова Грамова / Tsvetina Petrova Gramova, ОСНОВАНИЕ: ДАРЕНИЕ, както и на:
Revolut: @cvetigramova и Paypal.me/cvetigramova.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново