Фестивал за ученици със специални потребности организират в Павликени

Публикувано на вт, 23 ян. 2024
74 четения

ОУ “Св. Климент Охридски” в Павликени, със съдействието на Общината, организира за четвърти пореден път фестивал на детската песен “Всичко е музика”. Той има конкурсен характер, а неговата основна цел е да разкрие музикалните заложби на учениците със специални образователни потребности. Настоящото издание ще се проведе на 15 април в електронна среда на сайта на учебното заведение и на страницата на събитието във фейсбук.
В конкурсната програма на фестивала могат да участват ученици със специални образователни потребности, които се обучават в училища, центрове за специална образователна подкрепа и центрове за подкрепа за личностно развитие. Изпълнението може да бъде индивидуално, както и в певческа формация, а участниците ще бъдат разделени в четири групи: от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас, от 8 до 12 клас и групови изпълнения. Всеки изпълнител/изпълнители участва/т само с едно изпълнение с времетраене до 6 минути, поясняват организаторите на фестивала от ОУ “Св. Климент Охридски”, като посочват, че очакват записите на желаещите да се включат до 25 март на адрес pavlikeni@gmail.com. Критериите, които ще бъдат взети предвид при оценяването на участниците, са подбор на репертоара, интонация, вокална техника и сценична реализация – артистичност, хореография, костюми, уточняват от училището.
Сред целите на фестивала са още – да стимулира детската индивидуалност и музикален талант, да формира нагласи за толерантност и сътрудничество, основано на зачитането на хората в неравностойно положение, да съдейства за развитието на подрастващите в дух на уважение и съпричастност.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново