Екоинспектори провериха сигнал за струпани отпадъци

Публикувано на пт, 6 ян. 2023
495 четения

Сигнал за 250 тона изхвърлен боклук в местността Бабенец в землището на село Първомайци е подаден на “зеления телефон” на Регионалната екоинспекция във В. Търново. Сигналът е постъпил на 3 януари в 21,43 ч. Извършена е незабавна проверка съвместно с РУ на МВР – Г. Оряховица.
Проверката е установила, че посоченото място е регламентирана площадка за съхранение на отпадъци, за която има регистрационен документ, издаден по Закона за управление на отпадъците от РИОСВ – В. Търново, на “Мегапорт” ООД. На площадката са разрешени дейности по съхранение на пластмасови отпадъци и пластмасови опаковки. Разрешеното за съхранение количество е до 7500 тона.
Наличните количества отпадъци са предназначени за производствената дейност на дружеството. В хода на проверката от фирмата е изискана допълнителна документация – наличното количество на съхранение към момента е 2480 т отпадъци, които са с произход Германия. Площадката е бетонирана, отпадъкът е във вид на бали както на открито, така и под навес. Не са установени бали с нарушена цялост и разпилени отпадъци извън обекта, посочват от РИОСВ – В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново