Екип на ПГ по жп транспорт в Г. Оряховица участва в кръгла маса за дуалното образование в БДЖ

Публикувано на вт, 4 Дек. 2018
138 четения

На 29.11.2018 г. в Централното управление на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД гр. София се проведе Кръгла маса на тема „Обучение на млади кадри и интегриране на образованието в бизнеса – дуално обучение в БДЖ“. На срещата присъстваха представители на двете професионални гимназии по железопътен транспорт – ПГЖПТ „Н.Й.Вапцаров“ Горна Оряховица и ПТГ „Н.Корчев“ София, Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“, Технически университет – София, Университет за национално и световно стопанство – София, ръководството на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД и директори  на  човешки ресурси .

На срещата се обсъди възможността за разширяване на  проекта за взаимно сътрудничество, партньорство и перспективи за обучение и подготовка на кадри между „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД и професионалните гимназии по железопътен транспорт. Обсъди се готовността за осъществяване на дуално обучение по специалностите „Локомотиви и вагони“ и „Електрообзавеждане на железопътна техника“ във връзка с  държавния план-прием за учебната 2019-2020 година.

Бе представена презентация на стипендиантска програма на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД за финансово подпомагане на ученици, обучаващи се по железопътни специалности и гарантиране на реализирането им след завършване на образованието.

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЖП ТРАНСПОРТ

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново