Две студентки от областта спечелиха награди от туристически конкурс

Публикувано на чт, 23 май 2019
79 четения

Деляна Генова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ спечели трета награда в Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Нейната работа е озаглавена “Ролята на интерактивните музеи в туризма”. Студентката е третокурсничка в  специалност „Туризъм”към Стопанския факултет.

Поощрителна награда заслужи Петя Костова от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Тя също е третокурсничка, а темата на разработката ѝ е „Икономиката на преживяванията и нейното въздействие върху туризма”.

В конкурса участваха 20 студенти от шест университета в страната: ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Стопанска академия „Д. А. Ценов”, СУ „Св. Климент Охридски”, ЮЗУ „Неофит Рилски”, Нов български университет и Икономическия университет във Варна. Те представиха авторски разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите на туризма. „Тази година журито наистина беше изключително затруднено в избора на най-добрите студентски работи, защото почти всички участници представиха интересни и нестандартни разработки. Това беше причината да връчим допълнителни поощрителни награди”, сподели председателят на журито Мария Воденска. Всички студенти ще получат грамоти за участието си в конкурса.

Всяка година в навечерието на 24 май организаторите на МТИ „Културен туризъм ” – В. Търново, обявяват наградите от Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Събитието се провежда в рамките на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас, организиран със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община В. Търново.

Представянето на наградените студенти и текстовете на разработките им ще бъдат качени на сайта www.read-travel.eu.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново