Доброволци от Младежкия червен кръст раздаваха безплатен обяд във В. Търново

Публикувано на пн, 16 окт. 2023
136 четения

Доброволци от Младежкия червен кръст раздаваха безплатен обяд край Съдебната палата във В. Търново. Инициативата е по повод Международния ден за борба с глада, който се отбелязва на 16 октомври. В старата столица инициативата се провежда за осма поредна година със съдействието на Община В. Търново.
„Днес раздаваме безплатен обяд на хора, нуждаещи се от подкрепа. Подготвили сме 120 порции, като продуктите за приготвянето им са събрани в два от търговските обекти в града“, разказа Дара Иванова, областен координатор на БМЧК.
Доброволците раздаваха на желаещите порции зрял фасул, макарони на фурна и хляб. Храната е приготвена в базата на Домашен социален патронаж – В. Търново, като останалата част от събраните по време на акцията продукти, ще бъде раздадена по общините на крайно нуждаещи се лица, уточни Анатоли Петров към БМЧК.
Задоволяването на потребностите от приготвена храна на гражданите е сред основните приоритети и ангажименти на Община В. Търново, посочват от местната администрация. Чрез домашния социален патронаж ежедневно се осигурява доставка на храна в дома на над 450 потребители на територията на 16 населени места.
Във В. Търново функционира и социалната услуга обществена трапезария, финансирана от Фонд „Социална закрила“. Чрез нея всеки делничен ден безплатно се осигурява топла храна за социално слаби и крайно нуждаещи се лица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново