До 15 април се приемат предложения за „Почетен гражданин на Горна Оряховица“

Публикувано на чт, 21 мар. 2024
61 четения

До 15 април е срокът, до който могат да бъдат правени предложения за тазгодишния носител на званието „Почетен гражданин на Община Горна Оряховица“, както и за награди за принос в различните обществени сфери.
Отличията се присъждат по регламента на общинската Наредба за званията, наградите и отличията.
Със званието „Почетен гражданин на Oбщина Горна Оряховица“ се удостояват изтъкнати български граждани, които имат изключителни заслуги и принос в областта на образованието, културата, спорта, научните изследвания, здравеопазването, социално-икономическото развитие, стопанската дейност и др., както и граждани, които са свързали дейността си с града и общината и са допринесли за развитието им. Носители на званието могат да бъдат и чуждестранни граждани със значителен принос за града и общината, лица, проявили смелост, доблест и героизъм за благото на Горна Оряховица, а също и световни или олимпийски шампиони.
Отличията се присъждат ежегодно и се връчват по време на тържествена сесия на празника на Горна Оряховица – 29 май.
Предложенията се внасят в писмен вид до председателя на Общинския съвет. Номинациите трябва да бъдат добре обосновани, с изчерпателна и достоверна мотивация. Предложения, подадени след изтичане на срока, не се разглеждат.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново