Децата на Горна Оряховица продаваха благотворително

Публикувано на пн, 29 апр. 2024
623 четения

Деца и младежи от горнооряховските училища организираха празничен благотворителен базар в навечерието на великденските празници. На централния площад “Г. Измирлиев” те бяха изложили неща, изработени от самите тях. Средствата от продажбата на артикулите са предназначени за различни благотворителни каузи в помощ на нуждаещи се.
Учениците от ПТГ “Васил Левски” са избрали каузата да помогнат на 4-годишната Ани от с. Правда, която страда от детска церебрална парализа и епилепсия. С част от събраните средства младежите от ПГЕЕ “Ломоносов” ще помогнат на свои приятели, които са с един родител и се намират в затруднено положение. А с останалите средства на деветокласник от тяхното училище, който се намира на лечение в столична болница и се нуждае от доста средства, които родителите му не могат да съберат. На свой съученик осмокласник искат да помогнат финансово и момчетата и момичетата от ПГХТ “Проф. д-р А. Златаров”. От средните училища “В. Грънчаров” и “Г. Измирлиев” пък ще дарят част от събраните пари за нуждите на онкоболните от местното дружество. Останалите средства учениците от “В. Грънчаров” ще дадат за възобновеното ателие по керамика, което след 30-години отново беше открито в школото. За каузата на онкоболните ще дарят събраните средства и децата и младежите от ПГЛПИ “Ат. Буров”. Децата от основното училище “Ел. Пелин” искат със събраните средства да купят нови маси и столове за класните си стаи. А връстниците им от “Св. св. Кирил и Методий” пък помагат за създаване на читателски кът в школото си.
Организираният ученически базар на площад “Георги Измирлиев” се превърна в истински общоградски празник с много музика, песни, танци и весело настроение. Първи на сцената излязоха малките лазарки от Вокална група “Звънчета” към ОУ “Иван Вазов”. А след тях площадът се оказа тесен за изпълненията на малките и по-големите мажоретки от същото училище. Със свои изпълнения се изявиха и изпълнители от останалите учища в Горна и Долна Оряховица, Драганово и Първомайци. Наред с ученическия базар по същото време отново на централния площад беше организиран и благотворителен базар на местното дружество на онкоболните.
Иван ГЕОРГИЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново