Деца опознаваха птиците и поставиха хранилки за тях в горичка край Павликени

Публикувано на пт, 18 авг. 2023
217 четения

Деца, участници в инициативата “Музейно лято” на Историческия музей в Павликени, научиха повече за птиците и окачиха хранилки за тях в горичка край градчето. Ръководителите на заниманията им разказаха интересни неща за пернатите – какви видове познаваме, кои с какво се хранят, кои прекарват зимата с нас и кои не.
“Поговорихме си също защо те са толкова важни и как можем да им помогнем да оцелеят в днешния забързан свят. Опитахме се да познаваме характерните звуци за всяка птица, както и оперението ѝ”, посочиха от Античния керамичен център край Павликени, където се провеждат заниманията. Накрая участниците в музейното лято се погрижиха и за прехраната на птичките, като поставиха хранилки за тях, предоставени безвъзмездно от местна фирма. За да бъдат още по-приятни заниманията, децата си направиха маски, с които се превърнаха във врабчета, синигерчета и червеношийки, а след това с пластмасови капачки създадоха цветни картини.
Следващата сряда ще бъдат проведени и последните занимания, с които ще се постави край на тазгодишното “Музейно лято”, посочиха от Историческия музей в Павликени.
Николай ВЕНКОВ
сн. ИМ – Павликени

loading...
Пътни строежи - Велико Търново