Деца и възрастни чистиха чолаковската пътека

Публикувано на ср, 8 Ное. 2023
99 четения

Десет възрастни и седем деца се включиха в неделната акция за почистване на пътеката между кварталите “Бузлуджа” и “Чолаковци” във В. Търново. Инициативата бе организирана от TarnovoRuns и Доброволно чистене – В. Търново. Сборният пункт на ентусиастите бе в началото на стъпалата на пътеката, на източния край на СУ “Владимир Комаров”.
„Децата се включиха сами, като ни видяха. Не сме имали за идея да ги експлоатираме, а използвахме момента да ги научим на нещо добро! Да, боклуците не са наши и да, това не е наша работа, но докато има стотици, които да сочат проблемите с пръст, има единици, които си го помръдват, за да ги разрешат“, сподели Пламен Геров, един от участниците в инициативата. За два часа доброволците успяха да съберат стотици боклуци, изхвърлени от недобросъвестни граждани.
Това е втората поредна акция по почистване на пътеката, свързваща двата квартала. Тогава бяха напълнени над 100 чувала с боклуци. За кратко време мястото отново беше превърнато в микро сметище с изхвърлени кенчета, торби, кутии от цигари и други отпадъци.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Пламен ГЕРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново