Ден на отворените врати в Централна поща, Велико Търново

Публикувано на ср, 18 окт. 2023
355 четения

Днес, в Ден на отворените врати, около 40 ученици посетиха Централна поща, Велико Търново. Децата от 3-ти клас на СУ “Вела Благоева” се запознаха с работния процес и дългогодишната история на дружеството.

Учениците разгледаха музея, в който са налични над 200 експонати и е една от забележителностите в града. Пощенци им показаха стари телефони; мастилници (една от тях е отпреди 1940 г.); стари модели на везни за теглене на писма; пулт за телефонен номератор; сметачна машина, използвана след 1944 г.; юбилейни албуми със снимки на пощальони; снимки на сградите, в които се е помещавала пощата; сборници с наредби и други документи, които са на повече от век. Служителите на “Български пощи” разказаха на децата за професията си и им споделиха интересни случаи от ежедневната си работа.

Ръководителят на ОПС-Велико Търново, г-жа Анета Тангълова, подари марка на всяко дете с пожелание да станат бъдещи филателисти. Марката е валидирана през 2023 година по случай 75 годишнината на военно артилерийско образование в България.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново