Демонстрация за спасяване на пострадал при катастрофа направиха в Павликени

Публикувано на ср, 6 Дек. 2023
91 четения

Демонстрация на пожарна и спасителна техника при пътно транспортно произшествие и оказване на първа долекарска помощ на пострадал при произшествието беше показана пред учениците от първи до седми клас в ОУ „Св. Климент Охридски“ в Павликени.
Участниците в демонстрацията бяха членовете на Доброволно формирование 45-01 – Павликени, Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Павликени, Спешна помощ – Велико Търново, и РУ на МВР – Павликени.
Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов се обърна към учениците. „Доброволците помагат на други хора в затруднения, често с риск за живота си. Затова трябва да ги уважаваме! Съставът на нашето формирование винаги е отворен за нови желаещи“.
От името на общината той благодари на всички граждани на Павликени, които са били доброволци през изминалата година. „Специална благодарност дължим на членовете на Доброволно формирование Павликени 45-01 за техния неизмерим принос и безкористна ангажираност в полза на общността ни“, посочи инж. Манолов.
Градоначалникът връчи благодарствена грамота на ръководителя на Доброволното формирование Силвия Дечева за техния неизмерим принос и безкористна ангажираност в полза на общността през 2023.
Към момента доброволците във формированието са 19 души. Те са преминали основен първоначален курс за доброволци, което им дава право да участват в спасителни операции при бедствия и да оказване на първа долекарска помощ на пострадалите. Община Павликени осигурява необходимата защитна екипировка, оборудване и средства за гасене на горски пожари. През миналата година беше закупен и високопроходим пикап, който е оборудван за пожарогасене и за отводняване при възникнали наводнения.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново