Дават повече пари на двойките за инвитро в Горна Оряховица

Публикувано на пт, 10 мар. 2023
145 четения

Повече средства се предвижда да получат двойките с репродуктивни проблеми от община Г. Оряховица. За тази година одобрените двойки по общинската програма ще получат по 2000 лв., уточняват от Общината. Приемът на документи започва и ще продължи до 28 април (петък). Заявленията се приемат в Общинския съвет в стая 113. Документи могат да подават и семейства, подпомагани през предходните години.
На разположение на кандидатите в Общинския съвет са подготвени комплекти с необходимите документи. Бланките могат да бъдат изтеглени и от сайта на Община Г. Оряховица.
Инициативата за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на община Г. Оряховица стартира през 2014 г. От тогава са одобрени 133 кандидатури. До момента на всяка одобрена двойка са предоставяни по 1000 лв. годишно. Изплатени са над 123 000 лв. на двойките срещу разходооправдателни документи. Част от семействата са финансирани в няколко поредни години. Досега общо 38 бебета са родени с помощта на програмата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново