Данимира Гигова стана диамантен артист в международен художествен конкурс

Публикувано на пн, 13 Ное. 2023
138 четения

Данимира Гигова от В. Търново стана носител на приза “Диамантен артист” и спечели премиум сертификат в международния художествен конкурс “Picasso art contest”. 8-годишната ученичка от ОУ “П. Р. Славейков” победи 1200 конкуренти от 34 различни държави, които можеха да изпращат творбите си онлайн, като впечатли журито със своята работа.
Неотдавна Данимира се класира на трето място в Националния конкурс за рисунка “Под шипковия храст”, а също така се представи отлично и на онлайн конкурса на тема “Космическа рисунка”, обявен от Природонаучния музей в Черни Осъм. След като зае първо място в международния конкурс “Моята бродирана българска риза”, нейната творба бе включена и в изложба в Арт галерия “България” към Българския културен институт в италианската столица Рим. В нея бяха представени рисунки на възпитаници на Културната асоциация “Асен и Илия Пейкови” с Българско училище “АзБуки” в Рим и Колеферо и на всички останали участници от България.
Арт педагог на Данимира е нейната майка Галя Димитрова-Гигова, която продължава да я подготвя за следващи участия в конкурси и награди.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново