Даниел Панов: Военни имоти с отпаднала необходимост са подходящи за нови улици във В. Търново

Публикувано на ср, 17 ян. 2024
5546 четения

Нова инфраструктура в северната част на Велико Търново и кв. „Картала“, както и в подножието на НВУ „Васил Левски“ може да бъде изградена върху военни имоти и терени с отпаднала необходимост. За прехвърлянето им в полза на Общината кметът Даниел Панов разговаря със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов и с началника на НВУ „Васил Левски“ бриг. генерал Иван Маламов.
Съществуваща улица и терени под бившето сержантско училище са подходящи за строителството на пряка връзка между ул. „Александър Бурмов“, където ще е новата детска градина в кв. „Картала“, ул. „Беляковско шосе“ и новия буферeн паркинг.
Тема на разговора бе и възможността в пространството под източния паркинг на НВУ „Васил Левски“ да бъде прокарана улица, свързваща ул. „Беляковско шосе“, ул. „Димитър Буйнозов“ и западната част на бул. „България“.
По същия модел – с прехвърляне на военни имоти с отпаднала необходимост от Министерството на отбраната към Община Велико Търново, бе изграден новият буферен паркинг в района на бившето сержантско училище. Обектът предстои да бъде въведен в експлоатация.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново