Дългогодишният немски дарител Юрген Мюлер е на посещение в Елена

Публикувано на ср, 8 мар. 2023
358 четения

Семейство Мюлер – Юрген и Риа, дългогодишни благодетели на социалните услуги в община Елена, посетиха балканското градче. Те бяха на визита в Домашния социален патронаж в града, където заедно с кмета на общината инж. Дилян Млъзев се срещнаха с персонала и ръководството на социалното заведение. Те поздравиха всички работещи там за усилията и безупречната им работа през годините.
С посещението си немският дарител за пореден път се убеди, че проектите, финансирани от благотворителната организация, на която е председател – „Kinder brauchen frieden”, са от изключителна полза за гражданите с ниски доходи и крайно нуждаещите се на територията на община Елена.
По-рано тази година Домашният патронаж получи финансиране за предоставяне на порция храна на 25 потребители. При визитата си Мюлер изрази желание периодът на социална кухня да е до месец юни тази година.
Юрген Мюлер идва за пръв път в Елена през далечната вече 1998 година в тогавашния Дом за деца с умствена изостаналост село Илаков рът и от тогава Елена е негово любимо място както за работа, така и за почивка. Той споделя, че тук се чувства като у дома си и освен че природата на Балкана му е любима, не пропуска всеки път да опита от местните специалитети.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново