Бум на заявките за сватби на 22.02.2022

Публикувано на чт, 10 февр. 2022
842 четения

Седем двойки са направили заявка за сключването на граждански брак на 22.02.2022 г. Това съобщиха за “Янтра ДНЕС” от общинското дружество “Обредни дейности” – В. Търново. Въпреки че сe пада делничен ден, съвкупността от еднакви цифри традиционно се радва на голям интерес от страна на влюбените двойки. Историята познава много примери на бум на сватбите на такива дни с повтарящите се цифри, тъй като се смята, че датата, месецът и годината играят голяма роля за това как ще протече семейният живот на двойката.
Затова от години все повече хора се допитват до нумеролози и астролози за благоприятна дата за сключване на брак или друго важно събитие, което им предстои. А огледалните дати се считат за най-късметлийски и вещаещи щастлив съвместен живот.
От общинското дружество уточняват, че досега са сключени два граждански брака с ритуал. За разлика от 22.02. за датата 02.02. никой не е пожелал да скрепи връзката си чрез заветното “да”. Но пък интерес има към друга популярна дата – 14.02., когато се отбелязва празникът на любовта и виното. За този ден засега заявки за сключване на граждански брак са направили четири двойки.
Общинското дружество “Обредни дейности” предлага традиционен сватбен ритуал в обредната зала на Община В. Търново, както и изнесен ритуал на обекти, част от културно-историческото наследство на града. По желание на двойката това може да бъде направено на паметник “Асеневци”, музей “Възраждане и Учредително събрание”, площадката за наблюдение на “Звук и светлина” и др. Тази година има леко увеличение в таксите на сватбените ритуали, отбелязват от дружеството. През седмицата граждански брак с музикално оформление през зимния период струва 126 лв., а без съпровод – 86 лв.. През летния период са съответно 114 лв. и 74 лв. в зависимост от това дали е включено музикално оформление на ритуала, или не. През почивните и празнични дни сключването на брак в обредната зала през зимния период е 196 лв., а през летния 184 лв. Таксата за изнесен ритуал в ресторанта, в който ще се състои сватбата, струва 300 лв., а ако е на обекти, стопанисвани от Регионалния исторически музей, струва 450 лв. Изнесените ритуали в ресторанти най-често са във В. Търново и Арбанаси, отчитат от общинското дружество.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново