Бобан Здравкович идва за празника на еленския бут

Публикувано на ср, 12 окт. 2022
6632 четения

Сръбската звезда Бобан Здравкович, Володя Стоянов и оркестър „Карандила“ са част от изненадите в тазгодишното издание на празника на еленския бут, който ще се проведе от 21 до 23 октомври в Елена. Деветото издание на празника включва богата и интересна програма, която започва в петък от 18,00 ч. с песните на Ивелина Христова на сцената на площад „Христо Ботев“.
Официалното откриване е в събота – 22 октомври от 11,00 ч., а час по-късно започва първата част от концерта на Володя Стоянов. В 13,00 ч. на сцената ще излязат музикантите от оркестър „Карандила“, а след тях продължава концертната програмата на Володя Стоянов.
В 17,30 ч. своя поздрав към жителите и гостите на балканското градче ще отправят самодейците от НЧ „Нива – 1898“ от село Балван. Сред гостите на празника ще са и популярните певици Мария и Магдалена Филатови.
Концертът на сръбската легенда Бобан Здравкович започва в 19,00 ч. За финал организаторите са подготвили празнична заря, която ще озари небето над площада.
По време на откриването на празника в парка около Бакаловата къща ще бъде направена възстановка „Гостоприемство по балканджийски“. Предвидена е и кулинарна изложба „От рецептите на нашите баби“, а на площадката до Художествената галерия ще има забавно състезание за възрастни. За децата също са организирани забавления и почерпка, уточняват от Община Елена.
В последния ден от празника отново около Бакаловата къща в 11,00 ч. започва „Да ви е вкусно и сладко с традиционните еленски гозби!“, а специален гост ще е Дани Спартак – първият победител в кулинарното риалити Hell’s Kitchen.
В12,00 ч. програмата продължава на площада с участието на еленски самодейни състави и изпълнители. Всички гости на празника ще имат възможност да опитат от уникалния вкус на еленския бут, както и от традиционните еленски гозби, старателно приготвени от домакините. Празникът на еленския бут е един от емблематичните за региона и привлича гости от цялата страна. Тази година се очаква да има голям много интерес към него, след като последните две издания бяха отложени заради пандемията от Covid-19.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново