Близо 50 деца рисуваха плакати на мира и ги показват в изложба

Публикувано на пт, 3 Ное. 2023
143 четения

49 деца от общините Велико Търново и Горна Оряховица се включиха в 36-ото издание на международния конкурс на Lions Clubs International за детска рисунка “Плакат на мира”. Тази година темата беше “Осмели се да мечтаеш” и развихри въображението на момичетата и момчетата, които пресъздадоха в рисунките си смели, впечатляващи и вдъхновяващи мечти. Техните творби са изложени във фоайето на Регионална библиотека “П.Р.Славейков”, която е партньор на събитието, и ще останат там до 6 ноември, а днес, 3 ноември, квалифицирано жури ще избере тези от тях, които ще бъдат изпратени за участие в националния кръг на конкурса.
Тази година градският кръг на международния конкурс за детска рисунка “Плакат на мира” се организира от Лайънс клуб “Велико Търново Янтар”, съвместно с Лайънс клуб “Велико Търново”.
В превърналия се в традиционен международен конкурс за детски рисунки “Плакат на мира” годишно участват около 600 хил. деца на възраст от 11 до 13 години от над 80 страни, вкл. и от България. Лайънс клубовете спонсорират и организират надпреварата в своите населени места – училища, школи и др., и излъчват финалисти за националния кръг, чиито творби изпращат до АЛК Д130-България.
Всеки участник може да се включи в конкурса само с една творба и тя трябва да бъде лична, като не се допускат колективни произведения. Рисунките трябва да са оригинали и не се приемат копия. До конкурса не се допускат триизмерни творби, колажи, апликации или инсталации. Най-добрите творби получават награди, поясняват от Асоциацията на Лайънс клубовете.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново