Благотворителен мартенски базар за Ани Паздеркова организира ВТУ

Публикувано на пн, 19 февр. 2024
65 четения

ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, Историческият факултет и Студентският съвет към вуза организират благотворителен мартенски базар на 21 и 22 март в подкрепа на Ани Паздеркова. Детето е диагностицирано с детска церебрална парализа (спастична квадрипареза) и семейството ѝ трябва да продължи нейната активна рехабилитация в чужбина.
Ден преди базара, от 10 до 15 ч. във фоайето пред Зала 300 на Ректората на ВТУ ще се проведе Ателие по енкаустика с проф. д.н. Мариана Гърмидолова. Таксата за участие в него е символична, а събраните средства, както и повечето от творбите, ще бъдат дарени за каузата. Енкаустиката, наричана още “Восъчна живопис”, е специфичен вид художествена техника, при която боите са под формата на восъчни блокчета и се разтапят със специални нагряващи инструменти за създаване на уникални произведения, поясняват от ВТУ.
Ани е на почти 7 години, но все още не може да ходи. По препоръка на лекари тя посещава рехабилитационния център “Рибем” в Турция, като за една година успява да напредне значително, но за да продължи нейното развитие, трябва всеки месец да прави двуседмични курсове на активна рехабилитация. Всеки от тях струва 5000 лв., а общата им стойност за година възлиза на 60 000 лв., което е непосилно за нейните родители.
Всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез дарение на разкритата банкова сметка IBAN: BG02UBBS800 21067319740 при банка ОББ, титуляр Анна Панайотова Паздеркова.
Дарение може да се направи и чрез DMS с текст ANI на номер 17 777 и през PayPal.Me/Anna Pazderkova.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново